Turistavízummal maradna az Egyesült Államokban Bolsonaro

2023. január 31. – 00:32

Másolás

Vágólapra másolva

Jair Bolsonaro volt brazil elnök hat hónapos turistavízumot igényelt, hogy az Egyesült Államokban maradhasson – közölte ügyvédje hétfőn, annak ellenére, hogy a Brazíliában zajló heves tiltakozások miatt korábban érvénytelenítést kértek minden birtokában lévő vízumra. A Reuters szerint az Egyesült Államok pénteken kapta meg a volt elnök kérelmét. Bolsonaro az Egyesült Államokban marad, amíg kérelme függőben van.

„Szeretne egy kis szabadságot kivenni, kitisztítani a fejét, és néhány hónapig élvezni, hogy turista az Egyesült Államokban, mielőtt eldönti, mi lesz a következő lépése” – írta Felipe Alexandre, Bolsonaro ügyvédje a Reutersnek küldött emailben.

A szélsőjobboldali Bolsonaro két nappal azelőtt repült Floridába, hogy mandátuma január 1-jén lejárt, és Luiz Inacio Lula da Silva baloldali elnök hivatalba lépett. Ezután a volt elnök hívei megrohamozták az ország fővárosát, a brazil kongresszus, az elnöki palota és a legfelsőbb bíróság épületeit, majd behatolva fosztogatni és garázdálkodni kezdett, ezzel tiltakozva a választási eredmények ellen.

Feltételezhetően Bolsonaro az állami vezetőknek és diplomatáknak fenntartott, 30 napos ott-tartózkodást lehetővé tevő „A” besorolású vízummal érkezett az USA-ba, írja az MTI.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!