Időbe telik, mire a német haderő büszkeségét felkészítik az orosz–ukrán háborúra

2023. január 25. – 19:26

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú vonakodás után Németország hajlandó végre Leopard 2-es tankokat küldeni Ukrajnának. Az Olaf Scholz kancellár vezette német kormány döntéséről kedden a német Spiegel számolt be. De mitől olyan különlegesek a Leopard 2-es tankok? Erről szól a Deutsche Welle legújabb videója, amiből többek között azt is megtudhatjuk, hogy a német haderő közel hatvan tonnás „büszkesége” öt kilométeres távolságból is képes célba találni.

A több mint negyven éve kifejlesztett, erősen felfegyverzett német harckocsit azért is tartják a maga nemében a legjobbnak, mert könnyen tud manőverezni. Ma 3500 darab Leopard 2-es tank van világszerte. A harckocsikat az idő előrehaladtával továbbfejlesztették, és felszereltségét mindig az adott, speciális környezethez igazították. Ezért is telik majd időbe, hogy a Leopardokat megfelelően felkészítsék az orosz–ukrán háborúra, mielőtt a frontra küldenék őket.

Arról, mi vezetett ahhoz, hogy a német kormány végül rábólintson arra, hogy Leopard tankokat küldjön a lassan egy éve tartó háborúba, ebben a cikkben részletesen írtunk.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!