Világrekordot döntött Elon Musk, még soha senki nem vesztett el annyi pénzt, mint ő

2023. január 11. – 20:19

Másolás

Vágólapra másolva

Világrekordot döntött a Tesla-király és Twitter-vezér Elon Musk, ugyanis még soha senki nem vesztett el annyi pénzt, mint ő – írja a BBC a Guinness World Records oldalán megjelenő hírek alapján,

miszerint Musk vagyona 2021 novembere és 2022 decembere között mintegy 165 milliárd dollárral (körülbelül 61 billió forinttal) csökkent.

Musk ezzel lekörözte a japán befektető Maszajosi Szon rekordját, aki 2000-ben 58,6 milliárd dollárt veszített el. Musk veszteségeit a Forbes számolta ki, a lap szerint Musk vagyona azután kezdett csökkenni, miután megvásárolta a Twittert. A Tesla befektetői szerint Muskot annyira lefoglalta új szerzeménye, hogy nem fordított elég időt az elektromos autókat gyártó cégére, és a Tesla részvényeinek érteke egyre csak csökkent.

Arról hogyan is kezdődött Musk 44 milliárd dolláros ámokfutása a Twitteren ebben a cikkben írtunk részletesen, illetve Musk új ötletéről, miszerint egy TikTok stílusú For You oldalt fog létrehozni a Twitter, itt olvashatnak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!