Oroszország szerint életbe lépett az ideiglenes tűzszünet

2023. január 6. – 12:13

Másolás

Vágólapra másolva

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által csütörtökön bejelentett 36 órás tűzszünet életbe lépett – közölte pénteken az orosz állami televízió. Azt mondták, pénteken és szombaton azért tartják be a tűzszünetet, mert akkor ünneplik az ortodox karácsonyt.

„Oroszország elnökének utasításával összhangban az orosz védelmi miniszter utasította a csapatokat, hogy január 6-án 12 órától január 7-én 24 óráig vezessenek be 36 órás tűzszüneti rendszert Ukrajnában” – olvasható az orosz védelmi minisztérium közleményében.

A bejelentést azonban szkeptikusan fogadták ukrán és nyugati tisztviselők, akik szerint Oroszországnak hátsó szándékai vannak. Ukrajna elutasította, hogy csatlakozzon a tűzszünethez, és azt állították, hogy ez egy kísérlet az ukrán előrenyomulás megállítására.

Joe Biden amerikai elnök azt mondta, hogy Putyin némi levegőhöz próbál jutni azzal, hogy hagyja pihenni a csapatait, míg az Institute for the Study of War kutatóintézet úgy értékelte, hogy Oroszország ezzel Ukrajna megítélését próbálja rontani.

(Sky News, Interfax)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!