Órákkal a meghirdetett tűzszünet életbe lépése előtt az oroszok újabb csapásokat mértek ukrán városokra

2023. január 6. – 15:00

Másolás

Vágólapra másolva

Órákkal a Vlagyimir Putyin által meghirdetett egyoldalú ideiglenes tűzszünet életbe lépése előtt az orosz erők újabb csapásokat mértek ukrán városokra. Péntek reggel lövedékek csapódtak be a kelet-donyecki régióban lévő Kramatorszk városában – közölte Kijlo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője.„Az orosz csapatok kétszer is rakétákkal csapást mértek a városra” – írta Timosenko a Telegram-oldalán. Beszámolója szerint egy lakóépületet találtak el, de áldozatok nincsenek – tette hozzá.

Olekszandr Honcsarenko, Kramatorszk polgármestere arra figyelmeztetett, hogy a város „tűz alatt áll”, és felszólította a lakosokat, hogy maradjanak az óvóhelyeken. Helyi lakosok több robbanásról számoltak be a Reutersnek.

A dél-ukrajnai Herszon városában az orosz erők péntek reggel, a tűzszünet életbe lépése előtt eltaláltak egy tűzoltóságot – közölte a regionális kormányzó. Egy mentőmunkás meghalt, négy másik pedig megsebesült.

Az AFP hírügynökség és a CNN újságírói arról számoltak be, hogy orosz és ukrán oldalról is lövéseket hallottak a kelet-ukrajnai Bahmut város környékén.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!