Az EP volt alelnökét mentené férje, aki beismerte, hogy katari pénzt fogadott el

2022. december 15. – 16:55

Az EP volt alelnökét mentené férje, aki beismerte, hogy katari pénzt fogadott el
Eva Kaili, az EP egyik alelnöke és férje, Francesco Giorgi, a korrupciós botrány kirobbanása előtt – Fotó: STR / EUROKINISSI / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerte korrupciós pénzek átvételét Katartól és Marokkótól Francesco Giorgi. A férfi az Európai Parlament egyik legnagyobb korrupciós ügyének szereplője, akinek feleségét, az EP egyik alelnökét, Eva Kailit is őrizetbe vették. A 35 éves Giorgi szerint felesége nem tudott a kenőpénzekről, amelyeket Katar megítélésének javítására adott az olajállam. A kibontakozó korrupciós botrányról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Kaili és férje otthonában 150 ezer eurót találtak a nyomozók táskába rejtve. Ezután további 600 ezret az ügy másik letartóztatottjánál, korábbi EP-képviselőnél, Antonio Panzerinél majd 750 ezret egy bőröndben Kaili édesapjánál találtak, akit egy brüsszeli szállodánál fogtak el. Őt is őrizetbe vették, de egy nap múlva, kihallgatása után, kiengedték.

A Daily Mail úgy tudja, hogy Giorgi könyörgött ártatlannak mondott felesége elengedéséért, hogy együtt lehessen közös gyermekükkel, aki alig két éves. Panzeri, Giorgi és Kaili egyelőre őrizetben maradnak, az előzetes letartóztatás fenntartásáról a hatóságok december 22-én döntenek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!