Manfred Weber: Románia a schengeni térséghez tartozik!

2022. december 11. – 17:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Románia a schengeni térséghez tartozik!” – jelentette ki vasárnap Manfred Weber, hozzátéve, hogy az Európai Néppárt (EPP) elnökeként és az EPP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjeként kötelességének tartja, hogy Románia és Bulgária csatlakozásáért dolgozzon, írja az Agerpres.

Angol és román nyelven is közzétett Facebook-bejegyzésében Weber azt írta, maga is rendkívül csalódott az EU Bel- és Igazságügyi Tanácsának múlt heti ülésén született döntés miatt, amellyel a testület elutasította Románia és Bulgária schengeni csatlakozását. „Ez nem igazságos, nem helyes, és én határozottan nem értek egyet a döntéssel. Ezt az elmúlt napokban többször is nyilvánosan kijelentettem” – fogalmazott.

Hozzátette, EP-képviselői tevékenysége legelejétől a schengeni övezet bővítéséért dolgozott, elkötelezett támogatója ennek, mert úgy véli, a térségen belüli szabad mozgás „az európai ígéret része”.

„Nem fogok lemondani a küldetésünkről. Románia megérdemli, hogy a schengeni övezet része legyen. Ennek eléréséért továbbra is aktívan együttműködöm osztrák partnereinkkel, hogy közelebb kerüljünk ehhez a célunkhoz” – zárta bejegyzését Manfred Weber.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!