Levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen

2022. november 30. – 16:59

Levélbomba robbant a madridi ukrán nagykövetségen
Spanyol rendőrök biztosítják a területet a madridi ukrán nagykövetségénél történt levélbomba-robbantás után 2022. november 30-án – Fotó: OSCAR DEL POZO / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Robbanás történt az ukrán nagykövetségen Madridban, amikor a nagykövetség egyik alkalmazottja egy levelet kezelt – írja a CNN a spanyol belügyminisztérium közlése alapján. Az alkalmazottat kórházban ápolják, a robbanásban szerencsére csak könnyebben sérült meg. A minisztériumi információk szerint a rendőrség elindította a nyomozást, egyelőre azonban nem tisztázottak az ügy körülményei.

Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminiszter szóvivője a robbanás után Twitter-oldalán is közölte, hogy azonnali utasításra minden külföldi ukrán nagykövetségen fokozzák a biztonsági készültséget. Majd az ukrán külügyminiszter, Dmitro Kuleba szavait idézte. „Akárki is áll a robbantás mögött, nem fog sikerülni megfélemlíteniük az ukrán diplomatákat, nem tudják megakadályozni a diplomaták mindennapi munkáját, amit Ukrajna megerősítéséért tesznek” – idézte Nikolenko Kuleba szavait.

Spanyolország, hasonlóan több NATO-tagállamhoz, katonai felszerelést küldött Ukrajnába, legutóbb pedig légvédelmi rendszereket ajánlott fel az ukrán hadseregnek, hogy segítse őket az orosz invázió elleni harcban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!