Csütörtökön Ukrajna-szerte folytatódtak az orosz légicsapások

2022. november 17. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön Ukrajna-szerte újabb légicsapásokról érkeztek jelentések. Az ukrán hatóságok szerint egy gázkitermelő létesítmény és egy dnyiprói rakétagyár is a legutóbbi orosz célpontok között volt. Moszkva egyelőre nem kommentálta a csütörtöki támadásokat.

Az ukrán elnöki hivatal szerint négy ember halt meg egy éjszakai, lakóépületekre mért csapásban Zaporizzsja régióban. Rakéták csapódtak be Ukrajna egyik legnagyobb városában, Dnyipróban, a csapás tüzet okozott egy ipari létesítményben, ahol 14-en sebesültek meg.

Orosz légicsapás által megrongált lakóépület Dnyipróban, 2022. november 17-én – Fotó: Mykhailo Moskalenko / Reuters
Orosz légicsapás által megrongált lakóépület Dnyipróban, 2022. november 17-én – Fotó: Mykhailo Moskalenko / Reuters

A Denyeper folyó jobb partján fekvő Nikopol környékén állítólag 70 lövedék csapódott be, több ezer otthon maradt áram és víz nélkül a megrongálódott infrastruktúra miatt. Ukrán tisztviselők szerint az oroszok további energetikai létesítményeket vettek célba Odesssza és Harkiv megyékben.

A fővárosban, Kijevben is megszólaltak a légvédelmi szirénák. A katonai hatóságok arról számoltak be, hogy két robotrepülőgépet és legalább két iráni gyártmányú drónt lőttek le.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!