Amerikai külügyminiszter: Oroszországot terheli a végső felelősség a lengyelországi rakétaincidensért

2022. november 17. – 17:45

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországot nevezte a lengyelországi rakétaincidens végső felelősének csütörtökön Antony Blinken amerikai külügyminiszter. Bár az előzetes lengyel vizsgálatok szerint elképzelhető, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta okozhatta a lengyelországi, két halálos áldozattal járó robbanást, mind Blinken, mind pedig Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter leszögezte: akárhogy is zárul a vizsgálat, a végső felelősség Moszkvát terheli az ügyben.

A két amerikai miniszter azt mondta, teljes mértékben megbíznak a lengyel vizsgálati eredményekben. „Ukrajnának joga van az önvédelemhez, mi pedig elkötelezettek vagyunk Ukrajna védelme mellett” – mondta Blinken.

A fekete-tengeri gabonaexport-megállapodás meghosszabbításával kapcsolatban Blinken azt mondta, a G20-csúcstalálkozón a vezetők egyértelműen jelezték Oroszországnak, hogy meg kell hosszabbítani az egyezményt. „Oroszország megértette az üzenetet, és nyilvánvalóan úgy érezte, a világ nem fogadná el, ha nem döntene a hosszabbítás mellett” – mondta.

(MTI)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!