A volt alelnök Trump esetleges újraindulásáról: Lesznek nála jobb választási lehetőségeink

2022. november 15. – 07:09

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részleteket közöltek abból az interjúból, amit Mike Pence, Donald Trump korábbi alelnöke adott az ABC Newsnak a most megjelenő önéletrajzi könyve kapcsán. Az interjúban Pence többször is élesen kritizálta a korábbi elnököt. Arról is kérdezték, hogy mit gondol Trump lehetséges 2024-es újraindulásáról. A volt alelnök úgy fogalmazott:

„Úgy gondolom, hogy a jövőben lesznek nála jobb választási lehetőségeink.”

Arra a kérdésre azonban Pence kitérő választ adott, hogy ő maga elindul-e az elnökjelöltségért. Úgy fogalmazott, hogy családjával még fontolgatják ennek lehetőségét.

Azt sem nem tudni még, hogy Trump valóban újraindul-e az elnökségért 2024-ben, ahogyan azt sejteti. A volt amerikai elnök november 3-án Iowában egy kampánygyűlésen azt mondta: „nagyon, nagyon, nagyon valószínű”, hogy 2024-ben újra elindul. Múlt héten egy ohiói eseményen pedig arról beszélt, november 15-én „nagyon nagy bejelentést” fog tenni. Közben befolyásos republikánus politikusok Trumpot okolják a párt gyenge félidős választási eredményeiért. Vasárnap hajnalra eldőlt, hogy az amerikai törvényhozás felsőháza, a szenátus demokrata kézben marad.

Ugyanebben az interjúban arról is beszélt Pence, hogy Trump veszélyeztette az amerikaiakat a Capitolium ostromának napján. „Az elnök szavai a gyűlésen veszélyeztettek engem, a családomat és mindenkit a Capitoliumban. (…) Úgy értem, az elnök szavai meggondolatlanok voltak. Egyértelmű volt, hogy úgy döntött, a probléma részévé válik” – mondta Pence.

2021. január 6-án az Egyesült Államokat megrázó, a világot pedig megdöbbentő szürreális jelenetek játszódtak le Washingtonban. A tömeg Trump nagygyűléséről a törvényhozás épülete elé vonult, ahol a volt elnök alaptalan vádjait ismételgették, miszerint a 2020-as választást elcsalták. Sokan azt is skandálták, hogy „akasszátok fel Mike Pence-t!”. A Capitolium elleni támadásban vagy annak következtében összesen öt ember halt meg, a tömeg mintegy 140 rendőrtisztet bántalmazott.

A Capitolium ostromához vezető eseményekről, a megdöbbentő jelenetekről és a történtek politikai utóéletéről ebben a cikkben olvashat részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!