Kiengedték a kórházból Nancy Pelosi kalapáccsal megtámadott férjét

2022. november 4. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Kiengedték a kórházból az Egyesült Államok házelnökének férjét, akit otthonában támadt meg kalapáccsal egy férfi – írta a BBC. A 82 éves Paul Pelosi hat napig volt kórházban. Állapota javul, de továbbra is orvosi felügyeletre és ápolásra szorul otthonában.

A támadás célpontja felesége, Nancy Pelosi lett volna, a demokrata házelnök azonban nem volt otthon. Az elfogott támadó beismerte, hogy túszul ejtette volna a politikust és el akarta törni a térdkalácsát.

A támadást egy 42 éves, kanadai állampolgárságú férfi követte el. Internetes profilja alapján számos összeesküvés-elméletben hisz, többek között a QAnonban. A Trump-pártiak körében népszerű, a Capitolium tavaly januári megtámadását is fűtő hitről itt olvashat bővebben.

Paul Pelosi megtámadásával kapcsolatban több pletyka is keringett, ami azért is kapott nagyobb visszhangot, mert a Twittert nemrég megszerző Elon Musk is beleállt azok terjesztésébe. Igaz, a „Főcsirip” – ahogyan magát a Teslát alapító milliárdos nevezte – később törölte erről szóló tweetjét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!