Csokitortát nyomott III. Károly viaszbábujának arcába két klímaaktivista Londonban

2022. október 24. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Stop olaj” feliratú pólókat viseltek azok az aktivisták, akik a londoni Madame Tussauds múzeumban kiállított III. Károlyt megelevenítő viaszbábu arcába csokitortát nyomtak, írja a SkyNews. Az aktivisták az akció után arról beszéltek, hogy: „nem ígéretekre, hanem azonnali lépésekre van szükség annak érdekében, hogy megmentsük a bolygót a pusztulástól.”

A Just Stop Oil csoport aktivistáinak a közelmúltban egy másik, hasonló akciójuk is volt. Október közepén paradicsomlevest öntöttek Vincent van Gogh Napraforgók című festményére a londoni Nemzeti Galériában, majd a falhoz ragasztották magukat a kép alatt. A csoport szándéka ezzel az akcióval az volt, hogy felhívják az emberek figyelmét az energia- és élelmiszerválságra. Nemrég pedig a német Letzte Generation (Utolsó generáció) csoport tagjai dobták meg krumplipürével a németországi Postdamban kiállított Monet Szénakazlak című festményét. A csoport a történteket később azzal magyarázta, hogy így akarták felhívni az emberek figyelmét a klímakatasztrófára.



A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!