Az orosz szóvivő nem tudta megerősíteni, hogy Putyin 20 üveg vodkát küldött volna Berlusconinak

2022. október 21. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő nem tudta megerősíteni azt az olasz médiában elterjedt információt, miszerint Vlagyimir Putyin egy láda vodkát küldött volna Silvio Berlusconinak születésnapjára, írja az Interfax orosz hírügynökség.

„Nem tudom megerősíteni, hogy sor került volna ilyen ajándékra, így nem tudok semmit sem mondani a témában” – mondta Peszkov egy pénteki sajtótájékoztatón.

Nem kis botrányt okozott az a hétfőn kiszivárgott felvétel, amin a nemrég szenátorrá választott Berlusconi arról beszél, hogy „újraélesztette” kapcsolatát az orosz elnökkel és ajándékot küldözgetnek egymásnak. „Húsz üveg vodkát és egy nagyon kedves levelet küldött a születésnapomra. Én húsz üveg Lambruscóval és egy hasonlóan kedves levéllel válaszoltam” – mondta a volt miniszterelnök a felvételen.

Giorgia Meloni, Olaszország leendő miniszterelnöke szerdán figyelmeztette Berlusconit, hogy nem nézné jó szemmel az alakulófélben lévő kormányában Putyinnal való barátságát és azt, hogy újra felvették a kapcsolatot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!