A Kreml nem tervezi a hadkötelezettség időtartamának növelését, sem a nők behívását

2022. október 21. – 14:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kreml nem tervezi a hadkötelezettség időtartamának növelését, sem a nők behívását – idézi Dmitrij Peszkov sajtófőnök pénteki nyilatkozatát az orosz állami hírügynökség.

„A Kremlnek ebben az ügyben nincs álláspontja, erről a témáról nem is esett szó, hiszen az ügyben a Honvédelmi Minisztérium az illetékes” – jelentette ki Peszkov. A nők besorozásának ötletéről szólva a szóvivő azt is megjegyezte, hogy a Kremlben „nem folytak megbeszélések erről a felvetésről”.

Korábban Vlagyimir Dzsabarov, a külügyi bizottság alelnöke javasolta, hogy megfontolhatnák a két éves sorkatonai szolgálathoz való visszatérést, így növelhető lenne az orosz fegyveres erők létszáma, és hivatásos katonákat is kiképezhetnének. Dzsabarov ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ennek a kérdésnek a megoldása az orosz elnök és védelmi minisztérium hatáskörébe tartozik.

A média idézte a külügyi bizottság másik alelnökét Alekszej Csepát is, aki izraeli minta alapján felvetette a nők hadseregbe való behívásának kérdését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!