Már több mint ötmillióan látták arról a videót, ahogy a tádzsik elnök számonkéri Putyint

2022. október 16. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Már több mint ötmillióan látták a videót arról, ahogy a tádzsik elnök kikéri magának, hogy a volt szovjet tagköztársaságok nem kapják meg a kellő tiszteletet Oroszországtól. A tádzsik elnök erről egy pénteki találkozón beszélt Vlagyimir Putyinnak – írja a Szabad Európa.

Pénteken Kazahsztánban találkoztak a Független Államok Közösségének államfői, a volt Szovjetunió tagállamainak azon vezetői, akik még jó viszonyt ápolnak Oroszországgal. Ezen a találkozón hangzott el Tádzsikisztán elnökének, Emomali Rahmonnak a hétperces monológja is. A tádzsik elnök szerint a volt szovjet tagállamok rég nem kapják meg Oroszországtól a kellő tiszteletet, és csak arra használták őket, hogy kiszívják az értékes nyersanyagot. Rahmon szerint Moszkva is mutathatna több tiszteletet, amit akár komolyabb befektetések formájában is kifejezhetne.

A tádzsik elnök beszédétől nemcsak Putyin érezhette magát kellemetlenül, hanem más jelen lévő államfők is. Sőt, Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnök egy ponton próbálta is leállítani Rahmont, aki azonban azt mondta, beszélni jöttek ide, úgyhogy ő most beszél.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!