A román légvédelem is érzékelte a moldovai légtéren áthaladó orosz rakétákat

2022. október 10. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A román légvédelmi radarok is észlelték hétfőn reggel 8 és 9 óra között azokat az orosz cirkálórakétákat, amelyek átrepültek a Moldovai Köztársaság légterén – közölte a védelmi minisztérium a Facebook-oldalán.

Moldova külügyminisztere még hétfőn délelőtt tweetelt arról, hogy bekérették az orosz nagykövetet, mert a reggeli támadások során három rakétát észleltek az ország légterében.

A védelmi minisztérium közleménye szerint a romániai radarok is észlelték ezt a három objektumot, amelyeket feltételezésük szerint a Fekete-tenger északnyugati részéről indítottak Ukrajna irányába, Odessza és Vinnicja régiók felé.

„A repülési paraméterek elemzéséből kiderült, hogy a rakétákat nagy valószínűséggel a Krím-félsziget nyugati részén található tengeri vagy szárazföldi bázisokról indították. Ezek nem jelentettek veszélyt sem Románia területére, sem a NATO légiforgalmának biztonságára” – jegyzi meg a védelmi minisztérium.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!