Ukrajna szerint a herszoni frontot több ponton is benyomták, a megszállók alkormányzója úgy reagált: „Oroszországhoz tartozunk, minden rendben lesz”

2022. október 3. – 12:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben az ukrán erők teljes egészében felszabadították a kemény egy napra annektált kelet-ukrajnai Liman városát, a déli fronton is egyre fokozzák a nyomást. Az Institute for the Study of War napijelentése szerint orosz és ukrán források is említik Herszon megye több településének felszabadítását; orosz katonák Telegram-posztjai alapján valószínű, hogy a front északi részén az ukrán csapatok több kilométerre hátrébb szorították a beásott orosz védőket. Az Economist haditudósítójának egy ukrán felderítőtiszt állította, hogy Dudcsany falu térségében a hétvégén „minimum 20 kilométert nyomultak délnek”

„Némi” területveszteséget Herszon orosz helytartója, Vlagyimir Szaldo is elismert az orosz állami tévének nyilatkozva, azonban Kiril Sztremuszov orosz alkormányzó Teelgram-posztja szerint „teljesen ellenőrzésük alatt tartjuk a helyzetet”. És annak ellenére, hogy „a helyzet, fogalmazzunk úgy, feszült”, Sztremuszov Mikolajiv térségében kemény légicsapások segítségével visszaverték az „ukronácikat”;

Oroszországhoz tartozunk, minden rendben lesz.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!