Szigorítottak az abortusz szabályain Magyarországon

2022. szeptember 13. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Új kiegészítéssel bővült a terhesség megszakításához szükséges kérőlap Magyarországon: mostantól az abortuszt kérő nőket vizsgáló szülész-nőgyógyászoknak rögzíteniük kell, hogy a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatták a pácienseiknek – írja a Telex.

A magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet módosítása a keddi Magyar Közlönyben jelent meg Pintér Sándor magyar belügyminiszter aláírásával. A rendelet szeptember 15-én lép hatályba.

A Blikk azt írja, hogy a „magzati életfunkciók működésére utaló tényező” nem más, mint a szívhang, a lap szerint tehát mostantól minden kismamának meg kell hallgatnia a magzat szívhangját, mielőtt az abortusz mellett dönt.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a Facebookon arról posztolt, hogy a kormány a párt javaslatát átvéve döntött a módosításról.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára az abortusz szigorítása kapcsán azt nyilatkozta, hogy az ember életében a gyerek a legnagyobb ajándék, a kormány pedig 2010 óta a családbarát szemléletet tette a legfontosabbá, ami „minden mutatóban eredményeket hozott”.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!