Szigorítottak az abortusz szabályain Magyarországon

2022. szeptember 13. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Új kiegészítéssel bővült a terhesség megszakításához szükséges kérőlap Magyarországon: mostantól az abortuszt kérő nőket vizsgáló szülész-nőgyógyászoknak rögzíteniük kell, hogy a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt egyértelműen azonosítható módon bemutatták a pácienseiknek – írja a Telex.

A magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtásáról szóló rendelet módosítása a keddi Magyar Közlönyben jelent meg Pintér Sándor magyar belügyminiszter aláírásával. A rendelet szeptember 15-én lép hatályba.

A Blikk azt írja, hogy a „magzati életfunkciók működésére utaló tényező” nem más, mint a szívhang, a lap szerint tehát mostantól minden kismamának meg kell hallgatnia a magzat szívhangját, mielőtt az abortusz mellett dönt.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a Facebookon arról posztolt, hogy a kormány a párt javaslatát átvéve döntött a módosításról.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára az abortusz szigorítása kapcsán azt nyilatkozta, hogy az ember életében a gyerek a legnagyobb ajándék, a kormány pedig 2010 óta a családbarát szemléletet tette a legfontosabbá, ami „minden mutatóban eredményeket hozott”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!