Az energiaválság miatt egy órával hamarabb borulna sötétbe az Eiffel-torony

2022. szeptember 13. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

A jövőben az eddig megszokottnál több mint egy órával korábban, már 23.45-kor lekapcsolják a párizsi Eiffel-torony díszkivilágítását – ez is része annak az energiatakarékossági programnak, amelyet Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere jelentett be kedden.

Az Eiffel-torony mind ez idáig hajnal 1 óráig meg volt világítva, és a fények minden órában villantak.

Az utcai közvilágítást biztosági okokból nem korlátozzák, de a többi közintézmény kivilágítását is 22 órakor lekapcsolják. Spórolnak a fűtéssel is. Az óvodák és idősotthonok kivételével a közintézményekben mindenhol mérséklik a hőmérsékletet, a közigazgatási épületekben pedig egy hónappal később kezdenek fűteni.

Hidalgo elmondta, hogy Párizsban a felhasznált energiának csak mintegy tizedét fogyasztja el a közszféra, ezért azt szeretnék elérni, hogy a magánszektor is legalább 10 százalékos energiamegtakarítást érjen el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!