Zelenszkij bejelentette, hogy 30 települést sikerült visszafoglalni a Harkivi térségben

2022. szeptember 10. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy az ukrán erők több mint 30 várost vontak ellenőrzésük alá a Harkovi területen, tudósít a News.ro.

„Ebben a pillanatban Ukrajna fegyveres erői több mint 30 települést szabadítottak fel és vettek ellenőrzésük alá a Harkivi térségben. A régió településeinek egy részén folytatódnak az ellenőrzési és területbiztosítási akciók, fokozatosan újabb településeket veszünk ellenőrzésünk alá – mindenhol visszahozzuk az ukrán zászlót és megvédjük népünket” – mondta Zelenszkij.

Arra kérte a felszabadított területen élő ukránokat: adjanak át a fegyveres erők képviselőinek minden olyan információt, amellyel rendelkeznek a megszállók által ukrán területen elkövetett bűncselekményekről.

Az elnök azt is közölte, hogy az ukrán rendőrség egységei visszatérnek a felszabadított településekre a Harkivi térségben, ugyanakkor köszönetet mondott a területen tevékenykedő összes fegyveres erőnek.

„Hálás vagyok minden férfinak és nőnek, akik Ukrajnáért harcolnak!” – zárta beszédét.

Az ukrán hadsereg arról nyilatkozott, hogy új támadásokat indítottak orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak rajta Herszonba és környékére. Az ukrán hadsereg emellett ellenőrzése alá vonta a Harkiv megyei Volohiv Jar falut, és tovább kíván haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé, hogy elvágják az orosz erőket a legfontosabb utánpótlási útvonalaktól.

Zelenszkij bejelentése nem előzmény nélküli, és nem tűnik alaptalannak sem: a Moszkva-barát kupjanszki hatóságok korábban közölték, hogy a polgári lakosokat átmenekítik az orosz kézen lévő Luhanszk megyébe.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!