Riadót fúj az olasz szélsőjobb: az új ellenség nem más, mint Peppa malac

2022. szeptember 10. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

A két hét múlva tartandó olaszországi választás nagy esélyesének számító Olasz Testvérek párt kulturális szóvivője felszólította az olasz köztévét (RAI), hogy ne tűzze műsorra a Peppa malac című rajzfilmsorozat legújabb epizódját, írja a Guardian

Az Egyesült Királyságban kedden mutatták be a „Családok” című részt – és amint az RTL megírta, az epizód két leszbikus jegesmedvét mutat be, akik együtt nevelik gyereküket, Pennyt, aki el is mondja, hogy:

„Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz.”

Federico Mollicone, az Olasz Testvérek kulturális szóvivője szerint az epizód sugárzása Olaszországban „elfogadhatatlan”.

„Nem tudjuk elfogadni a gender-indoktrinációt” – nyilatkozta egy olasz lapnak a politikus.

A politikai korrektség megint lesújtott, a gyerekeink kárára. Nem lehetnének a gyerekek egyszerűen gyerekek?

– mondta, hozzátéve, hogy felszólítják a RAI-t, a rajzfilmsorozat sugárzási jogainak tulajdonosát, aki ezt az olasz adófizetők pénzén vette meg, hogy ne tűzze műsorra a kérdéses epizódot.

A Guardian felhívja a figyelmet, hogy az Olasz Testvérek, melynek vezetője, Giorgia Meloni esélyes a miniszterelnöki posztra, elutasítja az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadását. A párt tavaly egy homofóbiaellenes törvény elfogadásának megakadályozásához is hozzájárult.

Mint a napokban a sajtó beszámolt róla, egy svájci lapban arról írtak, hogy az Olasz Testvérek nem a fasizmus időszakába vezetné vissza Olaszországot, hanem az Orbán Viktor nevével fémjelzett illiberális demokráciára tekintenek példaként.

Magyarországon a Médiatanács egy Netflixen futó rajzfilmsorozat ellen lépett fel: azt állapították meg, hogy káros a gyerekek személyiségfejlődésére, hogy a rajzfilmben két tizenéves lány egymásba szeret és csókot váltanak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!