Riadót fúj az olasz szélsőjobb: az új ellenség nem más, mint Peppa malac

2022. szeptember 10. – 10:29

Másolás

Vágólapra másolva

A két hét múlva tartandó olaszországi választás nagy esélyesének számító Olasz Testvérek párt kulturális szóvivője felszólította az olasz köztévét (RAI), hogy ne tűzze műsorra a Peppa malac című rajzfilmsorozat legújabb epizódját, írja a Guardian

Az Egyesült Királyságban kedden mutatták be a „Családok” című részt – és amint az RTL megírta, az epizód két leszbikus jegesmedvét mutat be, akik együtt nevelik gyereküket, Pennyt, aki el is mondja, hogy:

„Az anyukámmal és a másik anyukámmal élek. Az egyik mami orvos, a másik mami pedig spagettit főz.”

Federico Mollicone, az Olasz Testvérek kulturális szóvivője szerint az epizód sugárzása Olaszországban „elfogadhatatlan”.

„Nem tudjuk elfogadni a gender-indoktrinációt” – nyilatkozta egy olasz lapnak a politikus.

A politikai korrektség megint lesújtott, a gyerekeink kárára. Nem lehetnének a gyerekek egyszerűen gyerekek?

– mondta, hozzátéve, hogy felszólítják a RAI-t, a rajzfilmsorozat sugárzási jogainak tulajdonosát, aki ezt az olasz adófizetők pénzén vette meg, hogy ne tűzze műsorra a kérdéses epizódot.

A Guardian felhívja a figyelmet, hogy az Olasz Testvérek, melynek vezetője, Giorgia Meloni esélyes a miniszterelnöki posztra, elutasítja az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadását. A párt tavaly egy homofóbiaellenes törvény elfogadásának megakadályozásához is hozzájárult.

Mint a napokban a sajtó beszámolt róla, egy svájci lapban arról írtak, hogy az Olasz Testvérek nem a fasizmus időszakába vezetné vissza Olaszországot, hanem az Orbán Viktor nevével fémjelzett illiberális demokráciára tekintenek példaként.

Magyarországon a Médiatanács egy Netflixen futó rajzfilmsorozat ellen lépett fel: azt állapították meg, hogy káros a gyerekek személyiségfejlődésére, hogy a rajzfilmben két tizenéves lány egymásba szeret és csókot váltanak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!