Megállapodtak a G7-országok pénzügyminiszterei, ársapkát vezetnek be az orosz olajra

2022. szeptember 2. – 16:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A G7-országok pénzügyminiszterei közös nyilatkozatot tettek közzé , amelyben bejelentették, hogy megállapodtak abban, hogy árplafont vezetnek be az orosz olajra és kőolajtermékekre annak érdekében, hogy „csökkentsék az orosz bevételeket és Oroszország azon képességét, hogy finanszírozza háborúját” – írja a CNN.

A döntést azt követően hozták meg, hogy Oroszország bejelentette, nem fog szállítani kőolajat és olajtermékeket azoknak az országoknak, amelyek támogatják az orosz kőolaj árának korlátozását.

Az orosz miniszterelnök-helyettes, Alekszandr Novak csütörtökön azt mondta, „teljes abszurdumnak” tartja a G7-országok elképzelését arról, hogy maximálják az orosz olaj árát, ami szerinte globálisan destabilizálja az iparágat.

„A mai napon megerősítjük közös politikai szándékunkat az orosz eredetű kőolaj és kőolajtermékek globális tengeri szállítását lehetővé tévő szolgáltatások átfogó tilalmának véglegesítésére és végrehajtására – az ilyen szolgáltatások nyújtása csak akkor lenne megengedett, ha az olajat és a kőolajtermékeket az árplafonnal megegyező vagy az alatti áron szállítják. Az ársapkát az azt alkalmazó országok széles koalíciója határozza majd meg” – áll a G7-es országok pénzügyminisztereinek pénteki közleményben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!