A Nokia és a Logitech is kivonul Oroszországból

2022. augusztus 30. – 10:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A távközlési berendezéseket gyártó finn Nokia is bejelenttette hétfőn, hogy bezárja legtöbb oroszországi vállalkozását. A cég úgy tervezi, hogy 2022 végére az oroszországi alkalmazottak túlnyomó többsége elhagyja a Nokiát, és minden ottani irodájukat kiürítik. Ugyanakkor azt is közölték, hogy amíg le nem zárulnak a kivonulással kapcsolatos jogi ügyek, addig maradni fog képviselete a Nokiának Oroszországban.

Ezzel párhuzamosan a Logitech is megkezdte oroszországi tevékenységének a teljes felszámolását. A svájci cég azt már idén április elején hogy felfüggeszti berendezéseinek az Oroszországba történő szállítását, de azóta is folyamatosan mérlegelték a helyzetet, végül arra jutottak, hogy a körülmények nem teszik lehetővé azt, hogy a korábbiaknak megfelelően üzleteljenek. „Az Oroszországi munkatársainkat mindvégig támogattuk, azonban a bizonytalan helyzet miatt megkezdtük a fennmaradt oroszországi jelenlétünk felszámolását” – áll a cég közleményében.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, számos más cég után hétfőn az Ericsson is bejelentette, hogy végleg felhagy oroszországi üzleti tevékenységével a következő hónapokban. A vállalat ideiglenesen már áprilisiban leállította oroszországi működését, a végleges kivonulásról azonban csak most döntöttek.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!