Bezárta oroszországi irodáit a Dell

2022. augusztus 28. – 09:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Dell Technologies szombaton közölte, hogy augusztus közepén bezárta oroszországi irodáit és megszüntette minden tevékenységét az országban, csatlakozva azokhoz a nyugati cégekhez, amelyek kivonulnak Oroszországból, írta a Reuters.

Az amerikai számítástechnikai cég főleg szerverekkel látta el Oroszországot. A dell a háború kitörése után, még februárban felfüggesztette az ukrajnai és oroszországi értékesítéseit és szerviztevékenységét. Akkor azt közölték, hogy a helyzetet figyelemmel kísérve döntenek majd a következő lépéseikről.

„Augusztus közepén bezártuk irodáinkat és beszüntettünk minden oroszországi tevékenységet” – mondta Mike Siemienas, a Dell szóvivője a Reutersnek, hozzátéve, hogy még februárban hozták meg a döntést, hogy a már embargóval sújtott Krím mellett Oroszországban, Fehéroroszországban és Ukrajna donyecki és luhanszki régióiban sem értékesítenek, szervizelnek vagy támogatnak termékeket.

Az orosz ipari minisztérium pénteken közölte, hogy a Dell oroszországi kutatói és mérnökei közül sokaknak már új állást ajánlottak, miután médiajelentések szerint a vállalat teljes kivonulást tervez. „Figyeljük a helyzet alakulását” – idézte a TASZSZ hírügynökség Vaszilij Scspak ipari és kereskedelmi miniszterhelyettest pénteken, aki azt állította, hogy a Dell szentpétervári és moszkvai K+F központjának szakembereinek és mérnökeinek túlnyomó többsége már versenyképes fizetésű állásajánlatot kapott más orosz gyártóktól.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!