Orosz rendszámú luxuskocsikkal van tele a helsinki repülőtér parkolója

2022. augusztus 23. – 12:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Porschékkal, Bentley-kkel és egyéb orosz rendszámú luxuskocsikkal van tele a helsinki repülőtér parkolója, mivel Finnország tranzitországgá vált az Európába repülő orosz turisták számára – számol be az AFP alapján a Guardian. A parkolóházban több tucat csúcskategóriás autó áll, köztük a világ legnépszerűbb luxuslimuzinja, az új Mercedes-Benz S-osztály és Porsche 911 Turbo S is látható.

Ukrajna megszállása után az Európai Unió lezárta légterét az orosz repülőgépek elől, így aki Oroszországból Európába akar utazni, kénytelen autóval átkelni a határon, vagy kerülő úton utazni, nem nyugati légitársaságok segítségével.

Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP
Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP
Fotó: Alessandro Rampazzo / AFP

Finnország a múlt héten közölte, hogy szeptember 1-jétől a jelenlegi mennyiség tizedére korlátozza az orosz turistavízumok számát az orosz turizmussal kapcsolatos növekvő elégedetlenség miatt. Az oroszok azonban más uniós országok által kiadott, a schengeni övezetre érvényes vízummal továbbra is beléphetnek Finnországba.

A schengeni szabályok nem teszik lehetővé, hogy Finnország lezárja határát bizonyos nemzetiségek előtt, mivel ilyen szankcióról csak közösen dönthet az EU – mondta Pekka Haavisto finn külügyminiszter.

Az Európai Bizottság a múlt héten elismerte, hogy tárgyalások folynak arról, hogy az orosz vízumokkal kapcsolatban „összehangolt álláspont” szülessen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!