Elbúcsuztatták Darja Duginát, az ukránok továbbra is tagadják, hogy közük lett volna a merénylethez

2022. augusztus 23. – 17:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezrek búcsúztatták a szombaton merénylet áldozatává vált Darja Duginát kedden Moszkvában, az osztankinói tévéközpontban, írja az MTI.

Az orosz titkosszolgálat szerint Ukrajna áll a gyilkosság mögött, az ukránok szerint a vád nevetséges, és valójában az oroszok követték el a merényletet, hogy ezzel motiválják a háború iránt egyre kevésbé lelkesedő orosz lakosságot.

Darja Duginával egy, az autójába rejtett bomba végzett egy Moszkvához közeli településen augusztus 21-én. A 29 éves nő azonnal életét vesztette.

Az FSZB alig két nap nyomozás után egy ukrán nőt vádolt meg a merénylet elkövetésével. Az ukránok továbbra is tagadják, hogy közük lett volna Dugina meggyilkolásához.

Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára legutóbbi tweetjében azt írta, „Oroszországgal ellentétben Ukrajna nem áll háborúban a civil lakossággal”, hozzátéve, a Dugina elleni támadás csak „az első a sorban”, további merényletekre is sor kerülhet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!