Képmutatónak nevezték Nagy-Britanniát az oroszok

2022. augusztus 23. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Képmutatónak nevezte Nagy-Britanniát a londoni orosz nagykövetség, miután a külügyminisztérium megkérdőjelezte Oroszország erkölcsi jogát arra, hogy részt vegyen a G20-ak ülésén, írja a Sky News.

A múlt héten a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal azt mondta, hogy Oroszországnak nincs erkölcsi joga részt venni a G20-ak csúcstalálkozóján az ukrajnai inváziója miatt.

Erre reagálva az orosz nagykövetség közölte: „Különösen képmutatónak tartjuk az ilyen kijelentéseket, miután az Egyesült Királyság a NATO-szövetségeseivel együtt lejáratta magát azzal, hogy aktívan részt vett a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában és Szíriában, valamint a Közel-Kelet és Afrika más országaiban folytatott illegális és agresszív katonai akciókban”.

A továbbiakban „oroszellenesnek” nevezte a megjegyzéseket, mondván Londonnak „fel kellene hagynia a sikeresen kialakított és egyre erősödő többközpontú világrend alapjainak aláásásával”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!