Képmutatónak nevezték Nagy-Britanniát az oroszok

2022. augusztus 23. – 10:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Képmutatónak nevezte Nagy-Britanniát a londoni orosz nagykövetség, miután a külügyminisztérium megkérdőjelezte Oroszország erkölcsi jogát arra, hogy részt vegyen a G20-ak ülésén, írja a Sky News.

A múlt héten a Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal azt mondta, hogy Oroszországnak nincs erkölcsi joga részt venni a G20-ak csúcstalálkozóján az ukrajnai inváziója miatt.

Erre reagálva az orosz nagykövetség közölte: „Különösen képmutatónak tartjuk az ilyen kijelentéseket, miután az Egyesült Királyság a NATO-szövetségeseivel együtt lejáratta magát azzal, hogy aktívan részt vett a Jugoszláviában, Irakban, Líbiában és Szíriában, valamint a Közel-Kelet és Afrika más országaiban folytatott illegális és agresszív katonai akciókban”.

A továbbiakban „oroszellenesnek” nevezte a megjegyzéseket, mondván Londonnak „fel kellene hagynia a sikeresen kialakított és egyre erősödő többközpontú világrend alapjainak aláásásával”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!