Kemény válaszlépéseket ígér Zelenszkij, ha az oroszok támadásokat hajtanak végre Ukrajna ünnepén

2022. augusztus 23. – 15:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden kemény válaszlépéseket ígért, ha az orosz erők támadásokat hajtanak végre Ukrajna függetlenségének napján vagy annak környékén, írja a Reuters.

Zelenszkij arra figyelmeztetett, hogy Oroszország, amely február 24-én megszállta Ukrajnát, „valami különösen csúnya dologgal” próbálkozhat a szerdai függetlenség napja előtt, amely Ukrajna szovjet uralomtól való elszakadását jelzi.

Az Andrzej Duda lengyel elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón a Kijev elleni orosz rakétacsapás lehetőségéről azt mondta, hogy azok mindennaposak, ezért az ukrán hírszerzés együttműködik a társszervezetekkel.

„Kérdés, hogy az oroszok tudják-e növelni csapásaik számát? Igen, megtehetik (augusztus) 23-24-én” – mondta Zelenszkij. „Mit tesz Ukrajna, ha Kijevet találat éri? Ugyanazt, mint most. Mert nekem, mint elnöknek, ugyanúgy, mint minden ukránnak, Kijev, Csernyihiv, Donbász ugyanazt jelenti. Hiszen ukránok élnek ott, csakúgy, mint Harkivban, Zaporizzsjában.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!