Amerikai hírszerzés: Oroszország fokozott intenzitással támad majd a következő napokban

2022. augusztus 23. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai külügyminisztérium biztonsági figyelmeztetést adott ki, amelyben azt állítja, hogy Oroszország az elkövetkező napokban fokozott intenzitással igyekszik majd csapásokat mérni az ukrán civil infrastruktúrára és kormányzati létesítményekre, írja a Guardian.

Az amerikai hírszerzés hétfőn oldotta fel ezeknek az információknak a titkosítását – közölte egy, a hírszerzést ismerő, az AP hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó amerikai tisztviselő. A riasztás egyben

arra hívja fel a még Ukrajnában tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy azonnal hagyják el az országot.

„Ha robbanást hallanak, vagy ha megszólalnak a szirénák, azonnal keressenek fedezéket” – közölte a külügyminisztérium. „Ha otthon vagy épületben tartózkodnak, menjenek az épület legalsó szintjére, ahol a legkevesebb utcára néző fal, ablak és egyéb nyílás van; zárjanak be minden ajtót, és üljenek egy belső fal mellé, távol minden ablaktól vagy nyílástól”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!