Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje

2022. augusztus 22. – 19:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A finn kormány hivatalos tájékoztatása szerint negatív lett a finn kormányfő, Sanna Marin drogtesztje, amit azután csináltatott még a múlt héten, hogy szerdán több bulizós videó is kiszivárgott róla.

A hétfőn kiadott, Twitteren Sanna Marin által is megosztott közlemény szerint az augusztus 19-én elvégzett drogteszt nem mutatta ki kábítószer jelenlétét a finn miniszterelnök szervezetében. Az eredményért a Terveystalo nevű finn egészségügyi magáncég orvosa, Paavo Halonen kezeskedett, és az is kiderült, hogy Marin saját zsebből állta a tesztelést.

Marin múlt pénteken jelentette be, hogy drogtesztet fog csináltatni, miután csütörtökön úgy reagált a kiszivárgott videókra, hogy teljesen jogszerűen bulizott, cáfolta, hogy fogyasztott volna drogot és hozzátette, semmilyen takargatnivalója nincs ezzel kapcsolatban. Azt is elmondta, hogy teljesen cselekvőképes volt, de ennek ellenére sokan kritizálták őt az egyébként eredetileg magáncélra készült videók miatt.

Ahogy azt a Sanna Marinról szóló portrénkban is írtuk, nem ez az első eset, hogy a Finnországot fiatal harmincas nőként vezető miniszterelnöknek nem a szakmai képességeit, pozíciójához illeszkedő háttértanulmányait, rátermettségét veszik elő, hanem külsejét és magánéletét csócsálják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!