Nézők nélkül tér vissza az ukrán foci

2022. augusztus 22. – 21:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden újra elindul az ukrán futballiga – írja a Marca. Az előző szezon is nyáron kezdődött, de három hónapos téli pihenő után nem indult újra, mert Oroszország február végén megtámadta az országot. Két csapat nem tud idén jászani: a mariupoli és a csernobili.

Az újrainduló bajnokság biztonsági feltételeiről az ukrán futballszövetség a hadsereggel is egyeztetett. A mérkőzések ideje és helyszínei titkosak, és szurkolókat sem engednek a stadionokba – helyettük katonák biztosítják majd a helyszínt. A biztonsági előírások szerint amint megszólal a környéken egy légiriadó, a meccsen résztvevőknek azonnal a legközelebbi óvóhelyre kell menekülniük, ami nem lehet 500 méternél messzebb a stadiontól.

Az új szezon első meccsén a Shakhtar Donyeck és a Metalist 1925 játszik majd egymással. Az előbbi csapat 2014 óta nem játszott hazai pályán, mert az az oroszbarát szeparatisták területén van, de egyelőre a Metalist sem fog tudni otthon játszani, mert a székhelyük Harkivban van.

Az első nap két meccset Kárpátalján játszanak majd, a többit pedig valószínűleg Kijevben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!