Kizárta a háború diplomáciai lezárását egy vezető orosz diplomata

2022. augusztus 22. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy vezető orosz diplomata kizárta az ukrajnai háború tárgyalásos megoldásának lehetőségét, és arra figyelmeztetett, hogy az invázió elhúzódó konfliktussá válhat.

A Financial Timesnak adott interjújában Gennagyij Gatilov, Oroszország állandó ENSZ-képviselője Genfben azt is mondta, hogy nem lesz közvetlen találkozó Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő között.

Gatilov szerint Kijev és Moszkva „nagyon közel” volt ahhoz áprilisban, hogy megállapodjanak a konfliktus lezárásáról, de erre tárgyalásos úton most már nem lát esélyt.

„Minél tovább tart ez a konfliktus, annál nehezebb lesz diplomáciai megoldást találni” – mondta, majd a török elnököt dicsérte, szerinte ugyanis Recep Tayyip Erdogan szoros kapcsolatot ápol Putyin elnökkel, és „mindent megtesz” azért, hogy elősegítse a párbeszédet Oroszország és Ukrajna között.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!