Az oroszok szerint az ukrán hírszerzés szervezte meg Darja Dugina meggyilkolását

2022. augusztus 22. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország azzal vádolja az ukrán hírszerzést, hogy megszervezték Putyin fő ideológusa lányának, Darja Duginának meggyilkolását, írja a BBC. Az orosz biztonsági szolgálat, az FSZB szerint a szombat esti támadás mögött egy ukrán állampolgár állt, aki júliusban érkezett az országba.

Az ukrán Nexta szerint Duginával egy, az autójába rejtett bomba végzett egy Moszkvához közeli településen szombaton. A nő azonnal életét vesztette, a valódi célpont viszont minden bizonnyal az apja lehetett.

Orosz tisztviselőktől származó információk szerint a támadó korábban követte Duginát: ugyanabban a háztömbben bérelt lakást, ahol a nő élt, és figyelte hogyan él, merre jár. Meg nem erősített információk szerint a támadó a merénylet után Észtországba menekült.

Ukrajna tagadja, hogy köze lenne a támadáshoz. Ilja Ponomarjov volt orosz parlamenti képviselő azt mondta, hogy a Putyin uralmával szemben álló belső csoportok állnak a merénylet mögött.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!