Már háromszor bevetették a hiperszonikus Kindzsal rakétákat Ukrajnában, állítják az oroszok

2022. augusztus 21. – 12:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország már háromszor bevetette a hiperszonikus Kindzsal (Tőr) rakétákat az ukrajnai invázió során – közölte Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A Kindzsal rakéták azok közé a fegyverek közé tartoznak, amikről Vlagyimir Putyin elnök 2018-ban azt mondta, hogy a világ szinte bármely pontját el tudják találni és képesek kikerülni az Egyesült Államok által épített rakétapajzsot. Sojgu az orosz állami televízióban azt mondta, hogy a rakéták mindhárom alkalommal hatékonynak bizonyultak. Páratlannak nevezte, hogy repülés közben szinte lehetetlen leszedni őket.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

Putyin büszkeségéről, a Kindzsal bevetéséről márciusban számolt be az orosz védelmi minisztérium, a kifejezetten modernnek mondható haditechnikai eszközt Nyugat-Ukrajnában, a magyar határtól mintegy 250 kilométerre fekvő Ivano-Frankivszk közelében, a Deljatin településen található földalatti katonai lőszerraktár ellen használták. Később arról szóltak a hírek, hogy valami nagyon nem stimmel az orosz hiperszonikus rakéta bevetése körül.

Ezen a héten az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy három, Kindzsal rakétákkal felszerelt MiG-31E típusú harci gépet telepítettek át a Kalinyingrádi területre, a NATO és az Európai Unió tagállamai, Lengyelország és Litvánia között fekvő orosz Balti-tengerparti exklávéba.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!