Bírálják a Kremlt a Tankbiatlon megrendezéséért

2022. augusztus 21. – 11:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Közzétette szokásos reggeli jelentését a brit védelmi minisztérium, melyben a következőket írják:

  • A donyecki szeparatista, a szakadár állam egykori „védelmi minisztere”, az orosz állampolgárságú Igor Girkin az orosz invázió kezdete óta egyre nyíltabban bírálja, ahogy a Kreml kezeli a háborút.
  • 2022. augusztus 19-én Girkin elismerőleg szólt arról, ahogy Zelenszkij ukrán elnök viselkedik. Ezt szembeállította Oroszország helyzetével, ahol „a háború hatodik hónapjának végén továbbra is tankbiatlont játszunk és katonai zenekarokkal tartunk parádét”.
  • A Tankbiatlon az Oroszországban tartott International Army Games kiemelt eseménye, amelyet az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendeztek Moszkva mellett, múlt heti kezdettel.
  • Az orosz katonai és biztonsági szakemberek egy része szerint sem helyénvaló, hogy a békeidőhöz hasonlóan csapatokat küldjenek ünnepélyes katonai eseményekre, miközben az orosz csapatok súlyos veszteségeket szenvednek Ukrajnában.
Az üzbég csapat tagjai ugranak ki harckocsijukból a 2022-es Tankbiatlonon a Moszkva melletti Alabinóban, 2022 augusztus 16-án – Fotó: Maxim Shemetov
Az üzbég csapat tagjai ugranak ki harckocsijukból a 2022-es Tankbiatlonon a Moszkva melletti Alabinóban, 2022 augusztus 16-án – Fotó: Maxim Shemetov

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!