Légi parádé nem volt, de azért elhúzott három Gripen Budapest felett

2022. augusztus 20. – 12:10

Légi parádé nem volt, de azért elhúzott három Gripen Budapest felett
Fotó: Kovács Zoltán Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Az időjárás miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepségre tervezett légi parádé és tűzijáték Magyarországon, de az ünnepi tisztavatás közben átrepült három Gripen Budapest felett, az egyik piros, a másik fehér, a harmadik zöld csíkot húzott maga után, derül ki az eseményről készült helyszíni képekről – írja a Telex.

Szombat reggel nem sokkal 7 óra után egy olvasójuk azt jelezte, hogy Százhalombatta fölött 3-5 percenként 3 Grippen körözött, majd a Telex szerkesztőségének munkatársai közül többen is látták, ahogy Törökbálint és Buda fölött is elhúztak.

A magyar Honvédelmi Minisztérium is közzétett Gripen áthúzás címmel egy rövid videót:

Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. Az esemény kapcsán Kelemen Hunor RMDSZ-elnök is posztolt.

„Isten éltesse a magyar nemzetet, Isten éltesse mindazokat, akiket Ady Endrével szólva »magyarrá tett értelem, parancs, sors, szándék, alkalom«” – írta az elnök.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!