Több ukrán települést is lőttek éjszaka az oroszok, az egyik kormányzó szerint egy 13 éves lány is megsérült

2022. augusztus 10. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Éjszaka legalább 13 ember meghalt és 13 megsérült az orosz ágyúzás miatt Dnyipropetrovszk régióban – írja a hivatalos ukrán jelentés alapján a Guardian. A helyi vezetés szerint több mint 20 ház is megsérült az ágyúzás során, és nagyjából 1000 ember maradt gáz és áram nélkül.

Az ágyúzás során megsérült egy hostel, két iskola, egy koncertterem, az önkormányzat épülete és más adminisztrációs épületek.

Vitalij Kim, Mikolajiv kormányzója azt írta, hogy hajnali 1:40 körül az ő régiójában is ágyúztak az oroszok. A támadásban hárman sérültek meg, köztük egy 13 éves lány. Azt írja, hogy több lakóházban is kár keletkezett. Azt is állítja, hogy tegnap orosz katonák több szántót is felgyújtottak, ahogy azt is, hogy a demarkációs vonalon található településeket is folyamatosan lövik az oroszok.

Az állításokat nem nagyon lehet függetlenül ellenőrizni. Az orosz vezetés tagadja, hogy civil célpontokat lőnének, annak ellenére, hogy több civil célpont elleni támadásról is készült bizonyíték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!