Letartóztattak egy román állampolgárt Spanyolországban 600 méter vasúti kábel eltűnése miatt

2022. augusztus 9. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol rendőrség letartóztatott egy román férfit, akit több elektromos kábel ellopásával vádoltak, ami a nagysebességű vonatok mozgását bénított meg a Madrid és Barcelona közötti útvonalon – írja Mediterraneodigital.

A lap szerint hétfő reggelre káosz alakult ki a vasútállomásokon, több ezer ember hiába indult volna útnak, előző este 600 méter kábel tűnt el, ezért a spanyol állami vasúttársaság több órára kénytelen volt felfüggeszteni a nagysebességű vonatok mozgását a Madrid-Barcelona útvonalon, illetve alternatív vasúti útvonalat bevezetni, megkerülve a nagysebességű vonatok által használt hálózatot, hogy utasokat szállítson a fővárosból Barcelonába, Spanyolország második legnagyobb városába.

„Kivárták, hogy elhaladjon a nap utolsó vonata. Ezután levágták a legnagyobb átmérőjű rézkábeleket, és a helyszínen lehámozták őket” – mondta a polgárőrség. Az utolsó lépés a feketepiacon történő értékesítés volt.

Az El Mundo szerint 19 éves román férfit azzal vádolják, hogy 600 méter elektromos kábelt lopott el a nagy sebességű vezetékből. Bár a férfi ellenállt a letartóztatásnak, a rendőrség őrizetbe vette és vádat emelt ellene. Elfogásával a kábelek egy részét visszaszerezték, azonban nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy a férfi egy szervezett csoport tagja, amely az elektromos kábelekből származó réz lopásokra szakosodott, amelyeket aztán eladnak a fekete piacon.

Nem ő az egyetlen román, akit nemrég tartóztattak le Spanyolországban kábellopások miatt. A lasprovincias.es szerint egy másik, 43 éves román férfit is letartóztattak a múlt héten több mint 20 elektromos kábellopás miatt Valencia területén.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!