Letartóztattak egy román állampolgárt Spanyolországban 600 méter vasúti kábel eltűnése miatt

2022. augusztus 09. – 12:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol rendőrség letartóztatott egy román férfit, akit több elektromos kábel ellopásával vádoltak, ami a nagysebességű vonatok mozgását bénított meg a Madrid és Barcelona közötti útvonalon – írja Mediterraneodigital.

A lap szerint hétfő reggelre káosz alakult ki a vasútállomásokon, több ezer ember hiába indult volna útnak, előző este 600 méter kábel tűnt el, ezért a spanyol állami vasúttársaság több órára kénytelen volt felfüggeszteni a nagysebességű vonatok mozgását a Madrid-Barcelona útvonalon, illetve alternatív vasúti útvonalat bevezetni, megkerülve a nagysebességű vonatok által használt hálózatot, hogy utasokat szállítson a fővárosból Barcelonába, Spanyolország második legnagyobb városába.

„Kivárták, hogy elhaladjon a nap utolsó vonata. Ezután levágták a legnagyobb átmérőjű rézkábeleket, és a helyszínen lehámozták őket” – mondta a polgárőrség. Az utolsó lépés a feketepiacon történő értékesítés volt.

Az El Mundo szerint 19 éves román férfit azzal vádolják, hogy 600 méter elektromos kábelt lopott el a nagy sebességű vezetékből. Bár a férfi ellenállt a letartóztatásnak, a rendőrség őrizetbe vette és vádat emelt ellene. Elfogásával a kábelek egy részét visszaszerezték, azonban nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy a férfi egy szervezett csoport tagja, amely az elektromos kábelekből származó réz lopásokra szakosodott, amelyeket aztán eladnak a fekete piacon.

Nem ő az egyetlen román, akit nemrég tartóztattak le Spanyolországban kábellopások miatt. A lasprovincias.es szerint egy másik, 43 éves román férfit is letartóztattak a múlt héten több mint 20 elektromos kábellopás miatt Valencia területén.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!