Rózsaszín pálmaleveles inget öltött magára Orbán, és lement a horvát tengerpartra

2022. augusztus 7. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebookos sikerek után, most az Instagramon arat babérokat a magyar miniszterelnök. Legújabb fotóján vakációs szerelésben láthatjuk Orbán Viktort : széles mosollyal, laza szettben, színes, nyári ingben, kék rövidnadrágban pózolt egy horvát étterem munkatársaival, számol be a Net.hr nyomán a Telex. Erről a képről van szó:

Orbán ezek szerint ismét Horvátországban nyaral, a kép Brač szigetén, Milnában, a Gajeta tavernában készült, szombaton posztolták. „Megtiszteltetés volt számunkra Orbán Viktor urat vendégül látni” – áll az étterem Instagramján.

„A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát”

– mondta Orbán 2020-ban, és úgy tűnik, nem is szeretné börtönben érezni magát, így kiruccant a tengerhez. Amihez egyébként nem először látogat el. A Telex megkérdezte Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét a képről, de azt a választ kapta: „Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni.”

Egyébként idén májusban történt, hogy a miniszterelnök az „elvett” magyarországi tengerről beszélt: Orbán Magyarország nyersanyagbeszerzési nehézségeiről beszélve felhozta, hogy saját tenger híján sokkal nehezebb helyzetbe kerül az ország egy Oroszországot érintő olajembargó esetén. „Azért nincs, mert elvették tőlünk” – fogalmazott akkor a tengerről szólva, amin a horvát közvélemény fel is hördült. A horvát levéltár például úgy fogalmazott: „Orbán úr nyilvánvalóan eltévedt a történelem egy villanásában”, a horvát külügy pedig bekérette a magyar nagykövetet. Nemcsak a politikai kapcsolatok váltak feszültebbé, a nyári vakációs szezon elején volt olyan horvát vendéglős, aki kiírta: magyarokat nem szolgálnak ki. Ezt végül a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója cáfolta, mondván, csupán egy félresikerült viccről van szó.

Orbán csütörtökön a legfontosabb amerikai jobboldali rendezvényfranchise, a Conservative Political Action Conference (CPAC) háromnapos dallasi rendezvényének nyitónapján tartott beszédet, szombaton pedig már a horvát étterem munkatársaival fotózkodott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!