Orbán Dallasban: Sajnos a Ewing Olajtársaság nem nekünk adózik

2022. augusztus 4. – 22:55

frissítve

Orbán Dallasban: Sajnos a Ewing Olajtársaság nem nekünk adózik
Orbán Viktor a dallasi Hilton Anatole-ban tartott Conservative Political Action Conference (CPAC) rendezvényen – Fotó: Brandon Bell / Getty Images via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

„Annyi győzelmet arattunk, hogy vakarjuk a fejünket. A győzelem napi rutinná vált számunkra”

– mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a legfontosabb amerikai jobboldali rendezvényfranchise, a Conservative Political Action Conference (CPAC) háromnapos dallasi rendezvényének nyitónapján tartott beszédében – a CPAC-ről és az amerikai látogatás céljairól és jelentőségéről itt olvashat részletesen. A magyar idő szerint csütörtök este, „Hogyan vívjuk harcunkat?” című, angol nyelven tartott előadásában a magyar miniszterelnök először a vendéglátó Texas államot köszöntötte, párhuzamot vonva a „Magányos Csillag”-nak becézett állam makacsul védelmezett tagállami függetlensége és a függetlenségét ezer éve védő Magyarország – „Európa Magányos Csillaga” – között,

a legfontosabb különbség, hogy sajnos a Ewing Olajtársaság nem fizet adót Budapesten.

Orbán egy nagyon amerikai stílusú beszédet mondott, tele volt laza, radikális kiszólásokkal – „a globalisták elmehetnek a pokolba, én Texasba jöttem” –, az amerikai jobboldal által könnyen dekódolható hívószavakkal. Fő vezérfonala is nagyon amerikai volt: a magyar kormány nagyon sikeres, és tudja a siker receptjét, ami nem más, hogy akarni kell a sikert. Orbán „régi vágású szabadságharcos”-ként mutatkozott be, aki „a leghosszabb ideje hivatalban lévő európai vezető”, aki azonban 16 évet töltött ellenzékben, és megtanulta, hogy „aki meghátrál, nem fog győzni.” ezért amikor harcol, száz százalékot belead. Fő ellenségének a néha globalistának, néha liberálisnak nevezett erőket nevezte, az ő legyőzésükhöz „a saját szabályaink szerint kell játszani”, ami Orbán érvelése szerint azt jelenti, hogy

a győzelemre kell játszani, nem a vereségre, és nem számít, mit mondanak a liberálisok, mindig hinni kell a győzelemben.

A magyar miniszterelnök a sikert nemcsak az önmagában vett politikai sikerrel illusztrálta, hanem a republikánus hallgatóság számára fontos értékek és ügyek területén elért sikerekkel.

Magyarország megépítette azt a határfalat, amit Trump is csak ígért

Orbán hangsúlyozta, hogy ő az egyetlen európai migrációellenes miniszterelnök, aki elsőként állt ki a nemzetközi migráció ellen, és valóban felépített egy olyan Falat, amit Donald Trump a mexikói határra ígért 2016-os választási kampányában. A miniszterelnök idézte a Tucker Carlsont, a Fox News hiperbefolyásos műsorvezetőjét, aki magyarországi látogatásán azt mondta vendéglátóinak a magyar határkerítésről: nem egy high-tech fal, de olyan emberek védik, akik szeretik a hazájukat. Orbán a 2015-ös migrációs válság súlyát azzal a párhuzammal ecsetelte, hogy rövid idő alatt 400 ezer illegális migráns érkezett hazánk határaihoz, majdnem háromszor annyi, mint anno Dzsingisz kán seregének létszáma.

Annyira jó a magyar családpolitika, hogy érdemes magyar feleséget keresni

Méltatta „az európai progresszív erők állandó célkeresztjében álló” családpolitikáját. Orbán a családpolitikát egyfelől a „genderideológia” felől közelítette meg; kifejtette, hogy „a család az család” progresszív elve azért hamis, mert ha az ember nem tudja megmondani, mi a család, akkor az nem létezik, márpedig a család az értékek átadásának tere. Leszögezte, hogy Magyarországot megvédik a „genderideológiától”, a magyarok (egy érvénytelen népszavazáson, de erre nem tért ki) nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. Orbán minden témába beszúrt egy-egy humorsziporkát, ennél a résznél azt, hogy

kevesebb nőimitátorra és több Chuck Norrisra van szükségünk.

Másfelől Orbán hosszasan – és szelektíven – sorolta a kormány családpolitikai eredményeit, kiemelte, hogy „a házasságok száma megduplázódott, az abortuszok száma felére csökkent, ami kezdetnek nem rossz”, és végül azt mondta:

„Ha még nem nősek, azt javaslom, azonnal keressenek egy magyar feleséget.”

Az idióta hírhamisító média terjeszti, hogy rasszista

Orbán büszkén említette, hogy a CPAC-re való meghívása összezavarta a baloldali médiát, már látja is a holnapi szalagcímeket, melyek rasszistának, antiszemitának, Putyin trójai falovának minősítik majd. Ezzel szemben a miniszterelnök szerint ez a kép csak az „idióta” hírhamisító-ipar terméke, mert Magyarország zéró toleranciát hirdetett a rasszizmussal és az antiszemitizmussal szemben. Gúnyosan említette azon elemzéseket, melyek több mint tíz éve minden esztendőben világgá kürtölik, hogy lerombolta a demokráciát.

Nem kell félni attól, hogy nevén nevezzük az ellenséget

Orbán leszögezte, hogy „tiszteljük az Egyesült Államok kormányát”, azonban megosztotta hallgatóságával azt, hogy

az Obama-kormányzat arra akart kényszeríteni minket, hogy „egy globális-liberális elképzelés szerint” változtassuk meg alkotmányunkat, és vegyük ki belőle a kereszténységre utaló részeket.

Azóta utálják a magyar kormányt a demokraták, és „ugyanúgy gyűlöletet szítanak ellenünk”, mint a republikánusok ellen. Orbán szóvirága szerint „Magyarország egy öreg, büszke, de mégiscsak egy Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Woke-Góliáttal szemben”. Ezért kell összefogni, „mert a magyarok tudják, hogyan kell legyőzni a szabadság ellenségeit, a magyarok – bár némi időbe telt – legyőzték a szovjet fegyverekkel behozott kommunizmust”. De a miniszterelnök szerint nehéz a kommunistákat megverni, feltámadtak hamvaikból, összefogtak a liberálisokkal, és erősebbek, mint valaha. Hallgatóságát arra biztatta, ne féljék nevén nevezni az ellenségeket, majd nem is félt nevén nevezni Soros Györgyöt, „akit Magyarországon csak Gyuri bácsinak hívunk”, aki előadása szerint a keresztény értékek ellen harcol, mivel úgy véli, hogy ezek vezettek a 20. század szörnyűségeihez.

Szükségünk van egy erős Amerikára

Az orosz–ukrán háborúra kitérve Orbán először is leszögezte, hogy „Ukrajna a szomszédunk, teljes mértékben szolidárisak vagyunk velünk”, ezután jött egy nagy DE: „a globalista vezetők stratégiája” az, ami kiterjeszti és elnyújtja a háborút. Egyre több ember hal meg, „gazdaságaink a csőd szélén állnak”. A miniszterelnök szerint a világon számos nemzet van, de egyiküknek sincs akkora hatalma vagy befolyása, mint az Egyesült Államoknak, ezért az amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. És mivel szerinte csak erős vezetők képesek a béke helyreállítására, Magyarországnak egy „erős vezetővel rendelkező erős Amerikára van szüksége”.

A beszéd összefoglalója eredeti angol nyelven, magyar felirattal:

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!