Kitiltják a Google-t az egyik szakadár területről

2022. július 22. – 12:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság (DPR) kitiltja területéről a Google-t – írja a Guardian. A döntést azzal indokolják, hogy szerintük a techóriás oroszellenes tartalmakat népszerűsített.

„Ukrajna és a Nyugat embertelen propagandája már régen átlépett minden határt. Valóságos üldözés folyik az oroszok ellen, erőltetik a hazugságokat és a dezinformációt”

– írta Denisz Pusilin, a DPR vezetője.

Szerintük a Google keresője az amerikai kormány utasítására nyíltan támogatja „a terrorizmust, erőszakot minden orosz, és főleg a donbaszi lakos ellen”. Azt írja, hogy ez nem tegnap kezdődött, de innentől nem kell elfogadniuk.

„Úgy döntöttünk, hogy blokkoljuk a Google-t a DPR területén. Ezt teszik minden társadalomban, ahol bűnözők vannak: elszigetelik őket a többi embertől”

– magyarázzák.

Azt ígérik, hogy ha a Google visszatér a „jog, az erkölcs és a józan és fősodrába”, akkor nem korlátozzák tovább a működését.

A DPR-t csak három ENSZ-tagállam ismeri el: Oroszország, Szíria és Észak-Korea.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!