Iskolát és kórházat épít Bucsában a magyar kormány

2022. július 20. – 22:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Iskolát és egy postával és önkormányzati hivatallal kiegészített kórházat épít Bucsában a magyar kormány. Erről a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente beszélt szerdán az ukrajnai településen. „Mi ennyit tudunk tenni” – mondta, hozzátéve, hogy Magyarország lesz az első, amelyik tettekre váltja az ígéreteket és a szimpátiát, egyértelmű üzenetként Ukrajnának, hogy „mellettük vagyunk”. A beruházást a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül valósítja meg a kormány.

A kijevi hatóságok szerint az ukrán főváros környékén 1346 civil holttestét találták meg, mióta az orosz csapatok március végén kivonultak. A Telex tudósítói is jártak Borogyankában és Bucsában, ahonnan a legtöbb civil áldozatot jelentették az ukránok. Borogyankai képes riportunkat itt, videónkat itt nézhetik meg, bucsai képes tudósításainkat itt és itt, videónkat pedig itt találják.

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!