Oroszország elítélte a „diplomáciai etikett” megsértését a franciák részéről

2022. július 6. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán elítélte, hogy a France 2 televízióban közvetítették Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélgetését, írja a G4Media.


„A diplomáciai etikett nem írja elő (ilyen) felvételek egyoldalú kiszivárogtatását” – mondta Lavrov, miután nyilvánosságra került az Elysée és a Kreml vezetői közötti kilencperces párbeszéd.

A rendkívül feszült hangulatú beszélgetésre négy nappal az ukrajnai orosz invázió előtt került sor, és a France 2 francia televíziós csatorna egy dokumentumfilm részeként sugározta a Macron közvetítéséről szóló, a háború megelőzésére irányuló kísérletet. Macron azzal vádolta meg Putyint, hogy katonai offenzívát készít elő, annak ellenére, hogy Moszkva tagadta ezt.

A vietnami látogatáson Lavrov azt mondta, hogy Oroszországnak nincs oka szégyenkezni a két államfő közötti beszélgetés tartalma miatt.

„Mindig úgy tárgyalunk, hogy soha ne jöjjünk zavarba. Mindig kimondjuk, amit gondolunk, készek vagyunk felelni a szavainkért és megmagyarázni az álláspontunkat” – mondta az orosz diplomácia vezetője.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!