Oroszország elítélte a „diplomáciai etikett” megsértését a franciák részéről

2022. július 6. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerdán elítélte, hogy a France 2 televízióban közvetítették Emmanuel Macron francia és Vlagyimir Putyin orosz elnök beszélgetését, írja a G4Media.


„A diplomáciai etikett nem írja elő (ilyen) felvételek egyoldalú kiszivárogtatását” – mondta Lavrov, miután nyilvánosságra került az Elysée és a Kreml vezetői közötti kilencperces párbeszéd.

A rendkívül feszült hangulatú beszélgetésre négy nappal az ukrajnai orosz invázió előtt került sor, és a France 2 francia televíziós csatorna egy dokumentumfilm részeként sugározta a Macron közvetítéséről szóló, a háború megelőzésére irányuló kísérletet. Macron azzal vádolta meg Putyint, hogy katonai offenzívát készít elő, annak ellenére, hogy Moszkva tagadta ezt.

A vietnami látogatáson Lavrov azt mondta, hogy Oroszországnak nincs oka szégyenkezni a két államfő közötti beszélgetés tartalma miatt.

„Mindig úgy tárgyalunk, hogy soha ne jöjjünk zavarba. Mindig kimondjuk, amit gondolunk, készek vagyunk felelni a szavainkért és megmagyarázni az álláspontunkat” – mondta az orosz diplomácia vezetője.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!