Magyarra cserélte kamionjának a román rendszámát egy férfi, hogy hatósági áron kapjon benzint Magyarországon

2022. június 29. – 18:59

frissítve

Magyarra cserélte kamionjának a román rendszámát egy férfi, hogy hatósági áron kapjon benzint Magyarországon
Tájékoztató egy budapesti benzinkútnál 2022. május 27-én, amelyen a magyar kormány döntése olvasható, miszerint a magyar autók államilag maximált áron vásárolhatnak üzemanyagot, míg a külföldi rendszámú autóknak piaci árat kell fizetniük – Fotó: Kisbenedek Attila / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Edelényi Rendőrkapitányság bejelentette, hogy befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfival szemben folytattak le, aki tehergépkocsiján magyarra cserélte a román rendszámot, hogy hatósági áras üzemanyaghoz jusson. A hírt a hvg.hu szúrta ki a rendőrség honlapján.

A gyanúsított június 25-én 16 óra 30 perc körül Dusnokpuszta külterületén leállította kamionját, majd a járműszervényt szétkapcsolta. A tehergépkocsiról leszerelte a román hatósági jelzést, majd helyére magyar rendszámot rakott, amit egy magyarországi személygépkocsira adtak ki. A tetten ért férfi azt mondta, hogy a rendszámsvindlivel hatósági áras üzemanyaghoz akart jutni. A sofőr gyanúsítotti kihallgatásán elárulta, hogy a trükk már hatszor bevált.

A 30 éves férfi ellen egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett, csalás és közokirat-hamisítás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!