Bőröndhegyek tornyosulnak a Heathrow-n, London legnagyobb repterén

2022. június 18. – 16:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megdöbbentő látványban volt részük a londoni Heathrow reptér utasainak, ahol több ezer poggyász gyűlt fel a poggyászrendszerrel kapcsolatos „kisebb probléma” miatt. A reptér vezetőségének az eufemizmusa (understatement, ahogy az angolok nevezik) nem nyugtatta meg az utasokat, akik lehet csak napok múlva kapják kézhez csomagjaikat.

Az utasok által posztolt képek, videók arról tanuskodnak, hogy több száz, sőt, talán több ezer bőrönd halmozódik egymásra a reptér 2-es termináljánál. A bámészkodók „poggyászszőnyegnek”, „poggyászhegynek” nevezték el az egyre növekvő csomagrengeteget. Mindeközben a Heathrow vezérigazgatója azt állította, hogy az utasok megnyugodhatnak, mert poggyászuk kézbesítése csak „kisebb” késést fog szenvedni.

Mivel a probléma mégsem oldódott meg, a reptér vezetősége kénytelen volt bocsánatot kérni az ügyfelektől, akiket végül figyelmeztettek, hogy két vagy akár több napba is beletelhet, mire visszakapják a holmijukat. A kiadott közlemény a poggyászrendszerrel kapcsolatos „technikai problémát” okolta a fennakadásokért, állítván, hogy azóta már megoldódott a helyzet.

A Sky News védelmi és biztonsági témákkal foglalkozó szerkesztője, Deborah Haynes, aki tegnap este repült a Heathrow-ra, és szemtanúja volt a zűrzavarnak, a Daily Mailnek elmondta: „Amikor kiléptem, és megláttam ezt az őrült nagy bőröndtömeget, megrémültem, soha nem láttam ehhez foghatót. Bár úgy tűnt, mintha rendszerezni szerették volna a káoszt, mert megpróbálták ábécésorrendbe helyezni a bőröndöket a poggyászokon feltüntetett nevek alapján.”

A brit lapok szerint a legrosszabb még hátravan, mivel nemsokára kezdődik a nyaralások időszaka, amikor még többen veszik igénybe a a repülőteret. A szakértők szerint a munkaerőhiány is hozzájárul a fennakadásokhoz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!