Október elsejéig biztosan marad Magyarországon a 480 forintos üzemanyag és az élelmiszerárstop

2022. június 16. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig hosszabbították meg.

Október elsejéig meghosszabbította a kormány az élelmiszerárstopot és az üzemanyagok hatósági ára is 480 forint marad, írja a Telex. A hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig hosszabbították meg. A kormány csütörtöki döntését Orbán Viktor jelentette be a Facebookon.

A miniszterelnök szokásos pénteki rádiónyilatkozatában már utalt arra, hogy szeretné meghosszabbítani az intézkedéseket, mert „nem 10, hanem 15-16 százalékon lenne az infláció Magyarországon, ha a kormány nem vezette volna be az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot és a rezsicsökkentést”.

Orbán Viktor január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február elsejétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A kijelölt termékek árát minden üzletben vissza kellett vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

A kormány először tavaly november 15-én rögzítette 480 forintban a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát a magas infláció miatt. Azóta kétszer döntöttek a hosszabbításról, ez a mostani alkalom a harmadik. Május vége óta csak magyar rendszámú járművek vehetnek üzemanyagot 480 forintért.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!