Október elsejéig biztosan marad Magyarországon a 480 forintos üzemanyag és az élelmiszerárstop

2022. június 16. – 17:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig hosszabbították meg.

Október elsejéig meghosszabbította a kormány az élelmiszerárstopot és az üzemanyagok hatósági ára is 480 forint marad, írja a Telex. A hitelmoratóriumot és a kamatstopot december 31-ig hosszabbították meg. A kormány csütörtöki döntését Orbán Viktor jelentette be a Facebookon.

A miniszterelnök szokásos pénteki rádiónyilatkozatában már utalt arra, hogy szeretné meghosszabbítani az intézkedéseket, mert „nem 10, hanem 15-16 százalékon lenne az infláció Magyarországon, ha a kormány nem vezette volna be az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot és a rezsicsökkentést”.

Orbán Viktor január 12-én jelentette be, hogy a magas infláció miatt február elsejétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát. A kijelölt termékek árát minden üzletben vissza kellett vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

A kormány először tavaly november 15-én rögzítette 480 forintban a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát a magas infláció miatt. Azóta kétszer döntöttek a hosszabbításról, ez a mostani alkalom a harmadik. Május vége óta csak magyar rendszámú járművek vehetnek üzemanyagot 480 forintért.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!