Hszi Csin-ping és Emmanuel Macron is párbeszédet szorgalmaznak Ukrajna és Oroszország között

2022. június 15. – 15:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A két elnök persze egészen más körülmények között tette ezt a kijelentést. A kínai államfő Vlagyimir Putyinnal beszélt telefonon szerdán, többek közt arról is, hogy a két félnek felelősségteljes párbeszédet kellene folytatnia a konfliktus megoldása érdekében. A hivatalos beszámoló szerint Hszi Csin-ping azt is újfent hangsúlyozta, hogy hajlandó segíteni a helyzet megoldásában.

Macron eközben szerdán Romániába és Moldovába látogatott, és amellett, hogy személyesen is találkozott az itt állomásozó francia katonákkal, a támaszponton pedig arról beszélt, hogy elkerülhetetlen lesz a párbeszéd Ukrajna és Oroszország között. Mint mondta, két előnyös lezárása van ennek a történetnek, az egyik az ukrán győzelem, a másik pedig az, ha elcsitul a fegyveres küzdelem, és asztalhoz ülnek a felek. Mint mondta, a helyzet megoldását nehezíti, hogy bár Franciaország ott segít, ahol tud, végső soron nem áll háborúban az oroszokkal.

Fotó: Yoan Valat / Pool via REUTERS
Fotó: Yoan Valat / Pool via REUTERS

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!