Egy japán férfi Putyin-fejes szalmababát szögezett egy fára

2022. június 15. – 21:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak egy 72 éves férfit Japánban, miután a rendőrség gyanúja szerint egy, Vlagyimir Putyin fejével díszített szalmababát szögezett egy shinto szentély fájára – írja a South China Morning Post. A baba melléhez szögezett egy üzenetet is, amiben az orosz elnök halálát kívánta.

A rendőrök birtokháborítás és rongálás miatt indítottak eljárást a férfi, Hino Micunobu ellen. Május eleje óta már több mint tíz szentélynél találtak hasonló Putyin-fejű, fára szögezett babákat Macudoban. A rendőrség szerint a babák és a leveleken látható kézírás hasonlósága miatt valószínű, hogy egy elkövetőről van szó. Az egyik szentély biztonsági kameráinak felvételein is látható egy ember, aki nagyon hasonlít Hinóra.

A rituálé nem új, régóta jelen van a japán kultúrában. A szentély több mint 800 éves, és az egyik helyi szóvivő szerint érthetetlen, hogy valaki hogy tehet kárt egy fában, aminél naponta többen is jó egészségért imádkoznak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!