Zelenszkij: A most zajló csatára Európa egyik legkeményebb ütközeteként fogunk emlékezni

2022. június 14. – 08:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ennek a csatának az emberi költsége nagyon magas. Egyszerűen ijesztő. A Donyec-medencéért zajló csatát kétségtelenül Európa egyik legkeményebb ütközeteként fogja emlegetni a hadtörténet” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn éjjel, a háború történéseit összefoglaló beszédében.

Az ukrán elnök kiemelte, népének joga van harcolnia azért, hogy Ukrajna teljes területét felszabadítsa, ehhez pedig nehézfegyverekre van szükség Ukrajna nyugati szövetségeseitől.

„Az abszolút gonosszal van dolgunk. És nincs mit tennünk, mint előrelépni és felszabadítani a területeinket. Naponta hívjuk fel partnereink figyelmét arra, hogy csak elegendő számú, Ukrajna számára megfelelő modern tüzérség fogja biztosítani előnyünket, és végül Donyec-medencénk orosz kínzásának megszüntetését.” (az ukrán elnök hivatala, Guardian)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!